Over ons

Triathlon Delft wordt georganiseerd vanuit de Stichting Triathlon Delft. Deze is in 2019 opgericht met als doel een lokale en laagdrempelige triathlon te organiseren voor jong en oud. Met het doel de eerste triathlon in 2020 te organiseren liep het anders dankzij de corona periode. In 2022 was uiteindelijk de eerste editie van Triathlon Delft vanuit deze organisatie een feit.

De organisatie van de Triathlon Delft is in handen van een groep enthousiaste mensen uit Delft en omgeving. Dit zijn allemaal vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij het uiteindelijke doel om sporten voor jong en oud in de omgeving toegankelijk te maken. De groep wisselt in de loop der jaren in samenstelling en is rond de 14 personen.

Inmiddels is Triathlon Delft een evenement met meer dan 700 deelnemers, verdeeld over meerdere leeftijdscategorieën.

De stichting heeft uiteraard geen winstoogmerk en is afhankelijk van sponsoren, subsidies en inschrijfgelden. Er wordt naar gestreefd de inschrijfgelden laag te houden om het voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken deel te kunnen nemen. De triathlon wordt georganiseerd onder de auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond.

Enthousiast geraakt? We zijn elk jaar wel op zoek naar vrijwilligers om ons te ondersteunen. Zou je in de organisatie zelf willen meedraaien of eens willen horen wat daar allemaal bij komt kijken? Neem contact met ons op via info@triathlondelft.nl!