Op deze pagina kun je het parcours vinden voor de editie van 2022. Mocht er iets wijzigen, zal dat in de deelnemersbriefing gedeeld worden.

De registratiebalie, start en finish bevinden zich op het eiland bij Plané. Het Parc Fermé bevindt zich op het grasveld naast het strand. Houd rekening met deze afstand op de dag van de wedstrijd en kom op tijd.

Zwemmen

Er wordt gezwommen in de Grote Plas in Delftse Hout.

Het zwemparcours start vanaf de hoek van het eiland bij Plané. De 1/4 afstand maakt een grote ronde door de grote plas rond 4 boeien. De zwemmers op de 1/8e afstand mogen na de eerste boei gelijk naar de wisselzone, terwijl de 1/16e direct naar de “swim-out” gaat.

Afhankelijk van de startserie is deze afstand 250 meter, 500 meter of 1000m zoals aangegeven. Voor de kidsrace wordt een kort zwemparcours van 100 meter uitgezet.

Fietsen

Het fietsparcours bestaat uit een ronde van iets meer dan 20km voor de 1/8e en 1/4e triathlon. De deelnemers aan de 1/8e triathlon leggen deze ronde een keer af. Deelnemers van de 1/4e triathlon leggen deze ronde twee keer af. Er is een kleine ronde van 10km uitgezet voor deelnemers van de 1/16e triathlon. Vanwege werkzaamheden aan de Noordeindseweg kan de route nog licht afwijken, hier zullen we een update over delen.

De grote ronde gaat rondom Pijnacker. Op de terugweg fiets je door de natuur van de Delftse Hout.

Deelnemer Bernhard heeft het parcours al gefietst en een impressie gemaakt. De start/finish locatie op de video klopt niet.

Lopen

Het loopparcours bestaat uit een ronde van 2,5km om de Grote Plas van Delftse Hout. Op het strand lopen we over het mooie, nieuwe strandpad en genieten van het publiek. De rest van het parcours is beschut doordat voornamelijk onder de bomen gelopen wordt. Vanaf dit parcours heeft de deelnemer een mooi uitzicht over het meer.

Deelnemers op de 1/4 leggen deze mooie ronde vier keer af, de 1/8e doet de ronde 2 keer, terwijl deelnemers op de 1/16 na 1 ronde al mogen finishen op het gezellige surfeiland bij Plane.

Bij het Parc Fermé is een waterpost waar de lopers langskomen bij de eerste doorkomst.

Parcours UNICEF Kidsrace

Voor de 8 – 11 jarigen is een ander parcours samengesteld in verband met de kortere afstanden. De start en finish vinden plaats bij Plané. Onderstaande parcourskaarten geven een indicatie van de diverse onderdelen.

Zwemmen

Er wordt gezwommen in de Delftse Hout. Over een rechte lijn van 100 meter zwemmen de kinderen langs het schiereiland.

Fietsen

Het fietsparcours bestaat uit een korte ronde voor de Unicef Kidsrace. Dit parcours is 2,5 kilometer en wordt 2 keer afgelegd.

Lopen

De kinderen lopen vanaf het surfeiland, aangemoedigd door hun familie en vrienden, op en neer naar de wisselzone, deels onder de bomen, deels langs de Grote Plas. Er wordt weer gefinished op het eiland bij Plané.