Op deze pagina kun je informatie over het parcours vinden voor de editie van 2023. Mocht er op het laatste moment iets wijzigen, zal dat in de deelnemersbriefing gedeeld worden.

De registratiebalie, start en finish bevinden zich op het eiland bij Plané. Het Parc Fermé bevindt zich op het grasveld naast het strand. Houd rekening met deze afstand op de dag van de wedstrijd en kom op tijd.

Zwemmen

Er wordt gezwommen in de Grote Plas in Delftse Hout.

Het zwemparcours start vanaf de hoek van het eiland bij Plané. De 1/4 afstand maakt een grote ronde door de grote plas rond 4 boeien. De zwemmers op de 1/8e afstand mogen na de eerste boei gelijk naar de wisselzone, terwijl de 1/16e direct naar de “swim-out” gaat.

Zwemparcours 2023

Afhankelijk van de startserie is deze afstand 250 meter, 500 meter of 1000m zoals aangegeven. Voor de kidsrace wordt een kort zwemparcours van 100 meter uitgezet.

Fietsen

Het fietsparcours is voor 2023 aangepast met de ervaring van 2022 in het achterhoofd. Bovendien zijn de afsluitingen door werkzaamheden, waar we eerder mee te maken hadden, inmiddels verdwenen.

Fietsparcours 2023

Lopen

Het loopparcours bestaat uit een ronde van 2,5km om de Grote Plas van Delftse Hout. Op het strand lopen we over het mooie, nieuwe strandpad en genieten van het publiek. De rest van het parcours is beschut doordat voornamelijk onder de bomen gelopen wordt. Vanaf dit parcours heeft de deelnemer een mooi uitzicht over het meer.

Ten opzichte van 2022 is het parcours gewijzigd zodat er geen kruisingen meer zijn en het ronde-punt veel gunstiger ligt.

Loopparcours 2023

Bij het Parc Fermé is een waterpost waar de lopers langskomen bij de eerste doorkomst.

Parcours DVA Kidsrace

Voor de 8 – 11 jarigen is een ander parcours samengesteld in verband met de kortere afstanden. De start en finish vinden dit jaar wel gewoon plaats bij het Parc Fermé en Plané. Onderstaande parcourskaarten geven een indicatie van de diverse onderdelen.

Zwemmen

Er wordt gezwommen in de Delftse Hout. De kids maken dit jaar net als de ‘grote’ afstanden gebruik van het Parc Fermé. Daardoor is hun zwemstart bij de ‘swim-out’. Er wordt gestart in het water.

Zwemparcours kids 2023

Fietsen

Ook het fietsparcours voor de jeugd is aangepast ten opzichte van 2022. Er is nu een volle ronde van 5 kilometer om de Bieslandhoeve heen.

Fietsparcours kids 2023

Het fietsparcours is afgesloten voor verkeer en gaat bovendien over de fietspaden die er lopen.

Lopen

De kinderen lopen vanaf het Parc Fermé naar het surfeiland, aangemoedigd door hun familie en vrienden. Dit is deels onder de bomen, deels langs de Grote Plas. Er wordt gefinished op het eiland bij Plané net als de andere afstanden.

Loopparcours kids 2023