In de organisatie van de Triathlon Delft zitten vrijwilligers van UNICEF. Het doel is dan ook om geld op te halen voor UNICEF en jij kan daarbij helpen!

Door deel te nemen aan de triathlon draag je direct jouw steentje bij: een klein deel van het inschrijfgeld doneren we aan het project. Daarnaast kun je bij je inschrijving een extra donatie doen.

Project Team-Up Uganda

Dit jaar halen we geld op voor kinderen in Uganda voor het Team-Up Project!

Uganda herbergt de meeste vluchtelingen in heel Afrika. Dit zijn 1,5 miljoen vluchtelingen waarvan 60% kind is. Een groot deel van deze kinderen reist alleen en heeft gewelddadige gebeurtenissen meegemaakt. De middelen in Uganda zijn schaars, waardoor de ondersteuning van de mentale gezondheid gelimiteerd is. Daarom heeft UNICEF besloten om deze kinderen te helpen!

Team-up is een laagdrempelige vorm van psychosociale ondersteuning. Er worden groepsactiviteiten georganiseerd voor de kinderen om hun mentale welzijn te verbeteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van beweging, zoals dans, sport en spel. Op deze manier leren de kinderen omgaan met emoties en stress, bouwen ze vriendschappen op en verdwijnen nare herinneringen naar de achtergrond.

Lees hier meer over het project!