Veelgestelde Vragen

Gedurende de inschrijfperiode krijgen we veel vragen omtrent deelname, regeltjes en voorwaarden. Hieronder de meest gestelde vragen en uiteraard antwoorden.

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Zolang de startseries nog niet vol zitten, kun je je inschrijven. Wel is het zo, dat er enkele weken van tevoren startnummers worden besteld. Latere inschrijvers krijgen dan geen gepersonaliseerd startnummer.

Hoeveel mensen kunnen er deelnemen?

In totaal rekenen we nu voor alle startseries op ongeveer 740 deelnemers. Er komt ook een mogelijkheid voor een wachtlijst.

Hoe annuleer ik mijn inschrijving?

Als je onverhoopt niet meer mee kunt doen, dien je je inschrijving zelf te annuleren via de website van de triathlonbond. Er geldt een automatische annuleringsregeling voor (gedeeltelijke) restitutie van het inschrijfgeld.

Ik sta op de wachtlijst, wat nu?

Zodra er een startplek vrij komt, wordt je hier over benaderd via een automatische mail vanuit de Triathlonbond. Houd je mail en spambox in de gaten. Je kunt dan aangeven of je wilt deelnemen.

De afstand die ik wil doen is vol, wat nu?

Als een afstand vol is, openen we de wachtlijst. Indien de wachtlijst ook gevuld is met meer deelnemers dan we verwachten te kunnen plaatsen, zullen we die ook moeten sluiten. Er is dan geen mogelijkheid meer om op de gewenste afstand te starten.

Is er een tijdslimiet voor de verschillende afstanden?

Momenteel hebben we geen harde limieten voor de afstanden. Dat willen we wel gaan doen, in verband met de bezetting van het parcours en de wegafzettingen. In alles houden we rekening met beginnende atleten.

Ik heb geen racefiets, mag ik ook meedoen met een toerfiets of stadsfiets?

Je kunt gewoon meedoen met een stadsfiets of toerfiets. Zolang het geen bakfiets, ligfiets of gemotoriseerde (bijvoorbeeld electrische) fiets is, en er op elk wiel een rem zit (dat is voor de veiligheid). Let op: het dragen van een helm is verplicht!

Kan ik mijn eigen Championchip gebruiken?

Dat kan helaas niet. Via MyLaps krijgt elke deelnemer een eigen pro-chip uitgereikt voor de duur van het evenement.

Mag ik dichte (disc) wielen gebruiken op mijn fiets?

Ja, dit is toegestaan bij Triathlon Delft.

Is een wetsuit verplicht?

We volgen de regels vanuit de NTB. Het is toegestaan een wetsuit te dragen als de watertemperatuur maximaal 21,9°C. Het is verplicht een wetsuit te dragen als de watertemperatuur lager is dan 15,9°. We verwachten een watertemperatuur tussen de 15,9°C en 21,9°C waardoor je als deelnemer kunt kiezen of je een wetsuit draagt. We raden deelnemers van de 1/4e triathlon die weinig ervaring hebben in open water of een langere zwemtijd verwachten het dragen van een wetsuit aan.

Welke prijsuitreikingen zijn er?

Er is een podiumceremonie voor de top 3 mannen en vrouwen per afstand.

12:45 – 1/4 Triathlon: top 3 man, top 3 vrouw, top 3 teams
11:15 – 1/8 Triathlon: top 3 man, top 3 vrouw
10:30 – 1/16 Triathlon: top 3 man, top 3 vrouw, top 3 jongens (t/m 15 jaar), top 3 meisjes (t/m 15 jaar)
10:30 – DVA Kids Race: top 3 jongens, top 3 meisjes

Iedere deelnemer ontvangt een medaille.